Annonser

Bjørkeved til salgs!

Bjørkeved til salgsUtkjøring og pris etter avtale!
Kontakt: Einar Magnus Raaen, tlf: 957 00 875

Les mer


Furiaweb webesign

 

 

 

Sommer på Norefjell

Bading

Fordi naturen har forandret seg mye på Norefjell, myrene har tørket opp - også rundt vår hytte, måtte jeg bli voksen før jeg lærte området å kjenne på sommerstid. Nå har vi funnet våre hemmlige plasser i skogen, og fantstiske ikke-så-hemmelige badplasser ved Krøderen.

Elv

Bading i Krøderen

Villrein

Første gang jeg hørte om villreinen på Norefjell var på et naturprogram på NRK som viste et unikt filmopptak av et kongeørnpar som gikk løs på en villreinkalv på Norefjell. Jeg var ikke klar over at det var en stamme med villrein her oppe. Men alledre første tur etter dette programmet, en sensommerdag, dro jeg oppover mot Augundshaug med datteren min for å se etter reinen.

På flata før oppstigningen til Augundshaug hørte vi en dempet lyd av mange ben som kom løpende over lyngen. Før vi visste ordet av det passerte en flokk på mellom 50 og 100 reinsdyr oss, bare 50 meter unna . Det var en fantstisk opplevelse for oss byfolk.

På sensommeren trekker reinen ganske langt ned mot skianlegget, og sees ofte ved Ravnås. Ta en tur da vel!

Golf

Norefjell golfklubb ble åpnet i 1997. Banen har 18 hull, og ligger nydelig til ved veien opp til Norefjell. På Norefjell har vi dagsgreenfee, betaler du for 18 hull kan du gå hele dagen. Greenfee 18 hull: Kr. 300,- hverdager, Kr. 350,- weekend/helligdager
Du kan gå 9 hull til 1/2 pris. Fra www.norefjell-golf.no. Les mer

Villa Fridheim og bjørneparken i Flå

På Villa Fridheim - Eventyrmuseet - kan man ha en hyggelig tur med barna.Der får de se tablå av våre kjente eventyr , og høre dem bli fortalt. Det er et rom med leker og utkledningsutstyr der de kan kle seg ut som prinsesser og prinser. På terassen kan man får en kopp kaffe og en vaffel mens barna leker på gresset. Les mer.

Bjørneparken i Flå er også verd et besøk dersom man har barn med seg på hytta. Fasinerende å se disse store dyrene i sitt rette element, og spesielt hyggelig er det å se bjørneunger dersom det er noen det året. Det tar ca 50 min. å kjøre til Flå, sving til venstre i rundkjøringen ved Noresund, og følg veien langs Krøderfjorden til Flå, og du vil se skilting. Forøvrig en nydelig biltur langs Krøderfjorden. Les mer.